måndag 25 oktober 2010

Vill du tjäna pengar på din hemsida/blogg?

Eftersom jag har fått lite frågor om hur man tjänar pengar på sin hemsida eller blogg så tänkte jag skriva ett längre inlägg om det här nu. Du har förmodligen redan förstått att man bland annat kan tjäna pengar via reklamen och annonserna på sin sida...

Det är helt sant att man kan göra det, men det är oftast inte så enkelt att du bara kan slänga upp lite annonser och bara hoppas på det bästa. (även om det säkert sker också) Det krävs oftast arbete, tid och tålamod. Du har ju dock absolut ingenting att förlora på att testa, Annonsering på sin hemsida kallas ofta för affiliatemarknadsföring. Och det är utan tvekan det enklaste sättet att komma igång.

Sedan bör du ha en välbesökt hemsida eller blogg innan det verkligen ger resultat. Men lite extra pengar kan det alltid ge ändå. Bara några tips. Med det sagt så är det väl bara för dig att köra igång..:)

Här är de kändaste affiliatenätverken i Sverige, desto fler du registerar dig till, desto fler passande företag kan du hitta att göra reklam för:

Frossle.comzanox Partner värvar partnerOm du vill börja tjäna lite extra pengar på din blogg eller hemsida genom annonser, så rekommenderar jag Frossle.com. som nybörjare. (men anmäl dig till alla så har du fler annonser att välja bland) Väldigt enkelt att komma igång och det är ett väldigt bra affiliatenätverk för just nybörjare, tycker vi.

Efter det är favoriterna Tradedoubler och Double som du hittar ovan.

Gratis

Det är alltid helt gratis, så du har inget att förlora på det. Rekommenderar att du sedan väljer reklam som passar just din hemsida eller blogg, eller ett visst ämne du skriver om. Folk bryr sig inte i reklam om cyklar när de till exempel läser en blogg om kläder.

Efter att du har anmält din sajt på dessa affiliatenätverk så är det bara att leta på företag som du tror har reklam som passar din sida och anmäla intresse. När du sedan har blivit godkänd (vissa godkänner direkt) kan du alltså fixa annonser som du lägger upp i din blogg eller på din hemsida.

Desto fler affiliatenätverk som du anmäler dig till, desto fler företag kan du hitta som passar just dig. Du kan oftast läsa mer under till exempel "FAQ" på deras hemsidor hur du gör mer exakt.

Lycka till! Om du har några frågor får du gärna kontakta mig genom att skriva en kommentar i bloggen. Om du har fler tips får du gärna skriva det också, jag har säkert mer att lära själv:)

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: