måndag 29 november 2010

Årets nostalgi-julklapp: Trolltyg i tomteskogen släpps i veckan på DVD

Ja nu släpps äntligen "barnfilmen" Trolltyg i Tomteskogen på DVD!

Barnfilmen som 100 000-tals barn och vuxna Svenskar älskade! SVT slutade tyvärr senare att visa den, men nu kan du alltså köpa den på DVD istället och se den när du vill! (se anledning till varför den stoppades i TV nedan)
Detta blir troligen årets film; folk kommer att skaffa den av nostalgiskäl, eller så kommer man köpa den till sina barn som SKA gilla den lika mycket som när man själv var ung! Förhoppningsvis gillar dagens barn den också för det var en mycket underhållande barnfilm.

Så himla skadade blev vi väl inte heller för att det till exempel var en full vodkaälskande ryss med i den? Sådant skulle väl inte accepteras i en barnfilm idag, det var bättre förr som man säger...Svenskarna borde slappna av lite ibland, kanske genom denna underbara film!

Om du behöver en resumé av filmen: (från wiki)

"Filmen handlar om skogstomten Tor som vid 101 års ålder skall gifta sig. Bruden, en blondin vid namn Lisa, skall komma med sina föräldrar till skogen. Onkel Kostja har rest ända från Sibirien för att få vara med på bröllopet. I tomteskogen bor det också troll som retar sig på att tomtarna släpper ut de djur som har fastnat i trollens fällor. De har smitt en plan som ska sättas i verket precis på bröllopsdagen, att kidnappa Lisa. "Tomtarna måste bort - skogen är för liten för både tomtar och troll", säger trollen.

Trolltyg i Tomteskogen har sänts av Sveriges Television 27 december 1981, 1982, 5 januari 1984, två gånger 1987 och senaste gången 1989. Det är en av de mest efterfrågade repriserna och Sveriges Television har i många år försökt att få visa filmen på nytt, men efter en konkurs är det ingen som riktigt vet vem som äger rättigheterna. Så länge det inte är klargjort, kan SVT inte visa filmen förrän upphovsrätten har upphört. Riksdagsledamoten Karl Sigfrid riktade en skriftlig fråga till justitieminister Beatrice Ask hur denna och liknande situationer bör hanteras."

Bland annat Ginza säljer den just nu för ett riktigt bra pris, beställ den direkt här: Ginza -Trolltyg i tomteskogen

Se ett videoklipp:

Inga kommentarer: